eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hirdetésekben keresi az adócsalókat az APEH

Hirdetések és szórólapok segítségével keresi az adócsalókat az APEH. A túl magas kedvezmények is gyanút keltenek, de számlagyárak is buktak már le hirdetési újságon keresztül.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy hirdetések, szórólapok böngészésével keresik az adóhivatal revizorai a csalókat. Már az is felkelti a gyanút, ha a hirdető huzamosabb ideig aránytalanul magas, 50-70 százalékos kedvezménnyel kecsegteti a vásárlót, de számlagyárak is fennakadtak már az újságban feladott hirdetések miatt.

A Népszabadság szerint nem kockáztatnak a vállalkozások és az önkormányzatok: az állam zsebében hagyják az áfaarányosítási szabályok miatt az elmúlt két évben le nem vonható forgalmi adót. Eddig egyetlen cégről sem derült ki, hogy visszaigényelte volna az állami támogatásokra jutó áfát, holott az Európai Bíróság tavalyi döntése alapján ezt már megpróbálhatnák.

A Magyar Nemzet azt állítja: továbbra sem tudható, hogy milyen eredményre jutott az a belső vizsgálat, amelyet a Nemzetbiztonsági Hivatal indított, miután tavaly ősszel sajtónyilvánosságot kapott, hogy az elhárítás látókörébe került egy romániai magyar házaspár, aki a gyanú szerint azon munkálkodott, hogy a kormány és a határon túli kisebbség viszonya minél rosszabb legyen. A szolgálatok illetékese a lap által korábban már többször feltett kérdésre ismét csak annyit válaszolt: nincs semmilyen közölnivalójuk az üggyel kapcsolatban.

Bár már egy hónap sincs hátra a havi elektronikus adóbevallás és adatszolgáltatás megkezdéséig, úgy tűnik, teljes a felkészületlenség a szereplők körében - írja a Világgazdaság. A vállalkozások nagy részének még az infrastrukturális feltételei sincsenek meg, de az is kétséges, hogy az adóhatóság képes lesz kezelni az egyszerre rázúduló hatalmas adattömeget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×