eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Behavazott a tavasznak - Nyugat-Európában is

Továbbra is 20-25 percet késnek a vonatok a havazás miatt, különösen Kelet- és Észak-Magyarországon. Az egész országban lelassult a közlekedés. A havazás Németországban és Franciaországban is fennakadásokat okozott.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az InfoRádióban elmondta: a kelenföldi pályaudvaron váltóállítási nehézségek vannak a sűrű hóesés miatt.

A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon közlekedő intercity-k 20-25 percet késnek, mert a felsővezetékekre ráfagyó csapadék miatt korlátozni kellett a sebességet.

Kisebb, 15-20 perces késésekre Hatvan körzetében, valamint a Vác-Szob vonalon kell számítani - tette hozzá a társaság szóvivője.

Kavalecz Imre szólt arról is: a megszokottnál 15-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani a vasúti közlekedésben Budapest környékén.

Budapest

A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság közleménye szerint folyamatosan tisztítják a főútvonalakat, a hidakat és a felüljárókat.

Szegedi Péter szóvivő közölte: a forgalom lelassult a városban, de valamennyi tömegközlekedési eszköz elinndult.

A közterületfenntartó arra kéri a háztulajdonosokat, hogy tisztítsák meg a járdákat a gyalogos balesetek elkerülése érdekében. A délutáni és éjszakai műszakra hómunkások jelentkezését várják - tette hozzá Szegedi Péter.

Vidéki közlekedés

Az Útinform jelentése szerint országszerte havazik vagy havas eső esik, emiatt többfelé csúszós útszakaszokra kell számítani.

Kemenesy Judit, az Útinform ügyeletese azt közölte: az estétől felerősödő szél várhatóan gondokat okoz majd, a hóátfúvások miatt.

Vas megyében 5 centiméter hó esett, a főutak latyakosak, a mellékutak havasak. Néhány autó árokba csúszott.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5-10 centiméter hó hullott; az alsóbbrendű utakon lassúbb az előrejutás.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×