eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Voksvadászat vagy tájékoztatás?

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője voksvadászatnak nevezte, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök a külföldön élő magyar állampolgároknak szavazásra felszólító levelet küldött.

Lendvai Ildikó a közszolgálati televízió reggeli műsorában úgy vélte: bár a választási esélyeket komolyan nem befolyásolja ez a levél, ám zavaró, mert a kettős állampolgárságról szóló népszavazás után voksvadászattá egyszerűsíti a határon túli magyarok számára a kérdést.

A szocialista politikus hangsúlyozta: nem törvénytelen, ha egy külföldön élő magyar állampolgár gyorsan szerez egy magyarországi lakcímet, de nem tisztességes, ha erre a két napra jelentkezik be. A frakcióvezető szerint az is kérdéses, honnan van a fideszes címlista.

A Fidesz külügyi kabinetjének vezetője ugyanebben a műsorban azt mondta: nem lepi meg, hogy Lendvai Ildikó idegenkedik a voksvadászattól, ugyanis a külföldi magyarok esetében valószínű, nem azért hagyták el Magyarországot, mert olyan gyümölcsöző volt az együttműködésük az MSZP elődpártjával.

Németh Zsolt hozzátette: a levelet azért küldték, mert Orbán Viktor fontosnak tartja, hogy tájékoztassa a külföldön élő magyarokat a szavazás menetéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×