eur:
394.37
usd:
370.06
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Nem indul eljárás a miniszterelnök ellen

Nem indul vagyonnyilatkozati eljárás a miniszterelnökkel szemben, mert a parlament mentelmi bizottságának szocialista elnöke alaptalannak minősítette az erre vonatkozó kezdeményezést.

"Nyilvánvalóan alaptalannak" nevezte a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vagyonnyilatkozata miatt január 11-én benyújtott kezdeményezést, ezért nem indít eljárást a kormányfő ellen a parlament mentelmi bizottságának szocialista elnöke.

Géczi József Alajos emlékeztetett: az egyik internetes lap munkatársa azért kezdeményezett eljárást Gyurcsány Ferenccel szemben, mert úgy vélte, hogy tavalyi vagyonbevallásában a miniszterelnök nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában a Budapest, II. kerület Szemlőhegy utcai ingatlanra vonatkozóan fennálló, lízingszerződésből fakadó használati jogosultságát.

A mentelmi bizottság elnöke szerint Gyurcsány Ferenc a határidő lejárta előtt nyilatkozott a kezdeményezésről.

"Az érintett nyilatkozata, a Belügyminisztérium szakmai álláspontja, valamint a kifogásolt vagyonnyilatkozat és a törvényi rendelkezések áttanulmányozása alapján megállapítottam, hogy nem önállóan nyilvántartott ingatlanon fennálló használati jogosultságról van szó, amit a kitöltést tartalmazó törvényi rendelkezés szerint Gyurcsány Ferencnek nem kellett vagyonnyilatkozatában feltüntetnie" - fogalmazott a mentelmi bizottság elnöke.

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×