eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Pályázat mentőhelikopterre

Öt azonos típusú helikopter bérlésére írt ki pályázatot gyorsított eljárásban az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht, mert nem tudja biztosítani az országos légi mentési szolgáltatást.

Az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. társaság jelenleg három helikopterrel látja el a mentési feladatokat, a statisztikák alapján azonban márciustól gyakoribbá válnak az ilyen típusú mentési igények, ezért elengedhetetlen a hat bázisról történő üzemeltetés.

A gyorsított eljárás indokaként a társaság az állami tulajdonú gépek korábbi üzemeltetőjével kialakult jogvitákat, a meglévő gépek műszaki állapotát, és a rendelkezésre álló légi járművek korlátozott számát jelölte meg.

Az Országos Mentőszolgálat január 10-én többek között szakszerűtlen, hanyag üzemeltetés, és túlszámlázás miatt azonnali hatállyal felmondta a szerződést a mentőhelikoptereket üzemeltető BASe Kft-vel, és átmenetileg a Magyar Honvédséggel kötött megállapodást, amelynek határideje március 31-én jár le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×