eur:
395.06
usd:
371.59
bux:
66362.88
2024. április 16. kedd Csongor

Feljelentés a Nomentana-ügyben

Feljelentést tett három fideszes képviselő a Nomentana Kft. ügyében; szabadságharcot vív az európai sajtó a vallási fanatizmus ellen. Világjelenség a korrupció az egészségügyben és egyre profibbak a gazdasági bűncselekmények elkövetői. Összefoglaló a reggeli lapokból.

A Magyar Nemzet információi szerint csütörtökön három fideszes országgyűlési képviselő feljelentést tett a Nomentana Kft. ügyében a Központi Nyomozó Főügyészségen. A feljelentést ismeretlen tettes ellen adták be közokirat-hamisítás bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Répássy Róbert, Szijjártó Péter és Deutsch Tamás feljelentésüket közhiteles dokumentumokkal támasztották alá. Ezekből az újság szerint megállapítható: Gyurcsány Ferenc ügyvezető igazgatóként – Nomentana Pénzügyi Tanácsadó Kft. néven – a cégbíróságon be nem jegyzett, azaz nem létező céget működtetett jogellenesen 1993 szeptembere és 1995 decembere között.

A Népszabadság arról közöl írást, hogy szabadságharcot vív az európai sajtó a vallási fanatizmus ellen. Az iszlám világ ugyanis a lap szerint egyértelműen a szélsőséges fanatikusok hangján szólal meg a dán karikatúrák miatti szólamversenyben. Eközben a nyugati sajtó megpróbálja szabadságát védeni. Csütörtökön a BBC brit közszolgálati televízió és a Le Monde francia napilap is belépett a sorba.

Előbbi két csatornáján, a BBC 1-en és a BBC News 24 hírtelevízióban bemutatta a szatirikus rajzokat, hogy így próbálja megértetni a nézőkkel a történet által kiváltott heves érzelmeket. A Le Monde csütörtök este utcára kerülő, pénteki keltezésű száma címlapjának felét foglalja el az a rajz, amelyet Plantu, a Le Monde és a L' Express híres rajzművésze készített Mohamedről.

A Napi gazdaság arról ír, hogy világjelenség a korrupció az egészségügyben. Az egészségügyre szánt pénzek legalább öt százaléka világszerte eltűnik - állapította meg a Transparency International. A világon összesen évente mintegy 3 ezer milliárd dollárt szánnak egészségügyi kiadásokra, azonban legalább 150 milliárd dollárnak nyoma vész.

A Világgazdaság cikke szerint egyre profibbak a gazdasági bűnügyek elkövetői. Százmilliós, esetenként milliárdos nagyságrendű áfacsalások és vámügyek szerepeltek az elmúlt időszakban a Fővárosi Ítélőtábla büntetőtanácsainak napirendjén.

Tipikus elkövetési mód, hogy a vádlottak fiktív cégeket alapítanak, amelyek tényleges gazdasági tevékenységet nem végeznek, ám számlákat állítanak ki, majd visszaigénylik az áfát – tájékoztatta a Világgazdaságot Czine Ágnes a büntetőkollégium vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×