eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma

Csarnokomlás Magyarországon?

A Magyar Építészkamara elnöke szerint Magyarországon is hamarosan bekövetkezhet a lengyelországi, csehországi vagy németországi épületomláshoz hasonló tragédia, mert az építészek a leszorított árak miatt nem tudnak minőségi munkát végezni.

Eltér István az InfoRádióban azt mondta: tudomása szerint Európában a második világháború óta nem dőlt össze annyi csarnok, mint az utóbbi három-négy hónapban.

Az építészkamara szerint ennek az egyik fő oka az egészségtelen versenyszellem, amelyben a mérnököket és építészeket arra kényszerítik, hogy nagyon gyorsan és nagyon olcsón tervezzenek.

Márpedig gyorsan és olcsón csak rosszul lehet tervezni – tette hozzá Eltér István.

A Magyar Építészkamara vezetője kijelentette: ha a magyar tervezőket is arra kényszerítik, hogy minimális díjért dolgozzanak, és szinte teljesíthetetlen határidőket vállaljanak, akkor egyre romlik a mérnöki és az építészeti színvonal, és előbb-utóbb bekövetkezik egy hasonló baleset Magyarországon is.

Egyelőre még csak az épületek képe romlik, de ezután a műszaki színvonaluk is hanyatlik majd, mert a mérnökök kénytelenek lesznek kihagyni a tervezés során olyan műveleteket, amelyek elengedhetetlenek lennének – tette hozzá Eltér István.

A kamara elnöke szerint a megoldás egy államilag szabályozott tarifarendszer lenne, amelyben nem lehet egymeghatározott ár alá kínálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×