eur:
395.5
usd:
366.66
bux:
65459.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kormányfő nem lát kivetnivalót a Nomentana-ügyben

A miniszterelnök egyetlen olyan momentumot sem lát a vállalkozásaival kapcsolatban, amely bármilyen érdemi aggályt felvetne. Gyurcsány Ferenc ezt a Magyar ATV televízióban mondta.

A Magyar Nemzet a múlt héten négyrészes cikksorozatban számolt be arról, hogy a kormányfő egy be nem jegyzett gazdasági társaságot használt fel vállalatbirodalma kiépítéséhez.

A lap azt írta, hogy a kormányfő cégcsoportja, az Altus Rt. egy jogilag nem létező vállalkozás, a Nomentana Kft. közreműködésével alakult.

A céget a hasonló nevű Nomentana Bt. tulajdonosai - Gyurcsány Ferenc és Somorjai László - a bt. átalakításával kívánták létrehozni, az átalakulás bejegyzését azonban a cégbíróság elutasította.

A határozatot a lapban megjelent dokumentum szerint a cég jogi képviselőjének kézbesítették, aki ez ellen fellebbezést nem nyújtott be, így a bejegyzést megtagadó végzés 1993. október 26-án jogerőssé vált.

A lapban bemutatott dokumentumok arról tanúskodnak, hogy Gyurcsány Ferenc ezt követően is több ügyletet bonyolított le a kft. képviselőjeként.

Gyurcsány Ferenc pénteken közölte: a felvetett jogi pontatlanság következtében senkinek előnye vagy hátránya nem volt.

Olyan ügyről - egy cég bt.-ből kft.-vé alakulásáról van szó -, amelyet semmi értelme napirenden tartani – mondta a kormányfő. Hozzátette: beperli a Magyar Nemzetet.

A miniszterelnök megjegyezte, hogy a közvélemény-kutatások szerint politikusi elfogadottsága soha nem volt olyan magas, mint most.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×