eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Trükkös jutalmazás

Bonyolultabb szja-bevallás; Átépítik a ferihegyi terminálokat; Trükkös jutalmazás - címek a reggeli lapokból.

Népszabadság

A lap arról ír, hogy bonyolultabb lett a személyijövedelemadó-bevallás kitöltése. A különböző kedvezményeknél még az útmutató megértése is kihívás, mivel eltérőek a jövedelemhatárok, a kedvezménycsökkentő tételek és az egyéb korlátozó szabályok.

Két év alatt 17 százalékkal csökkent az Európai Unió támogatása Magyarországon – idézi az újság az Európai Bizottság megbízásából készült felmérést. A közvélemény-kutatás szerint 2003 őszén a megkérdezettek 56 százaléka jó, 10 százaléka rossz dolognak tartotta a magyar tagságot. Ez a két arány ma 39, illetve 14 százalék. A semleges nézeteket vallók aránya 18 százalékra emelkedett.

Magyar Nemzet

A Volán-társaságok költségei idén is meghaladják bevételüket, de a 2006-os üzleti tervük elkészítésénél a pozitív nullszaldót vehetik alapul. A lap úgy tudja: a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt. felkérte a társaságok vezetőit, hogy ebben az évben se tervezzenek veszteséget. A Volán-társaságok gazdálkodása szempontjából ennek azért van jelentősége, mert a szociális formában értékesített jegyek kivételével az államnak nem kell megtérítenie a menetdíjakkal nem fedezett kiadásokat, amit a közszolgáltatási szerződés egyébként lehetővé tesz.

Több Fejér megyei település éveken át egy alapítványon keresztül fizette a jutalmakat a hozzájuk tartozó intézmények vezetőinek és alkalmazottainak. Az önkormányzat így nem fizetett járulékot, a jutalmazottak pedig a személyi jövedelemadót „spórolták meg”.

Napi Gazdaság

A lap szerint az ezer forint alatti árú DVD-filmek tavaly megtörték a drága, nagy alkotások hegemóniáját. Ennek oka az, hogy egyre több háztartásban van DVD-lejátszó.

Világgazdaság

A Budapest Airport Rt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a következő 5 évben 65,5 milliárd forint fejlesztést hajtanak végre a Ferihegyi repülőtéren. Ennek nyomán a 2005-ös 8 millió helyett 12 millió utast fogadhat Ferihegy, és így a térség elsőszámú repülőtere lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×