INFORÁDIÓ 
2020. január 25. szombat
Pál

Trükkös jutalmazás

Infostart / InfoRádió

Bonyolultabb szja-bevallás; Átépítik a ferihegyi terminálokat; Trükkös jutalmazás - címek a reggeli lapokból.

Népszabadság

A lap arról ír, hogy bonyolultabb lett a személyijövedelemadó-bevallás kitöltése. A különböző kedvezményeknél még az útmutató megértése is kihívás, mivel eltérőek a jövedelemhatárok, a kedvezménycsökkentő tételek és az egyéb korlátozó szabályok.

Két év alatt 17 százalékkal csökkent az Európai Unió támogatása Magyarországon – idézi az újság az Európai Bizottság megbízásából készült felmérést. A közvélemény-kutatás szerint 2003 őszén a megkérdezettek 56 százaléka jó, 10 százaléka rossz dolognak tartotta a magyar tagságot. Ez a két arány ma 39, illetve 14 százalék. A semleges nézeteket vallók aránya 18 százalékra emelkedett.

Magyar Nemzet

A Volán-társaságok költségei idén is meghaladják bevételüket, de a 2006-os üzleti tervük elkészítésénél a pozitív nullszaldót vehetik alapul. A lap úgy tudja: a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt. felkérte a társaságok vezetőit, hogy ebben az évben se tervezzenek veszteséget. A Volán-társaságok gazdálkodása szempontjából ennek azért van jelentősége, mert a szociális formában értékesített jegyek kivételével az államnak nem kell megtérítenie a menetdíjakkal nem fedezett kiadásokat, amit a közszolgáltatási szerződés egyébként lehetővé tesz.

Több Fejér megyei település éveken át egy alapítványon keresztül fizette a jutalmakat a hozzájuk tartozó intézmények vezetőinek és alkalmazottainak. Az önkormányzat így nem fizetett járulékot, a jutalmazottak pedig a személyi jövedelemadót „spórolták meg”.

Napi Gazdaság

A lap szerint az ezer forint alatti árú DVD-filmek tavaly megtörték a drága, nagy alkotások hegemóniáját. Ennek oka az, hogy egyre több háztartásban van DVD-lejátszó.

Világgazdaság

A Budapest Airport Rt. vezérigazgatója azt mondta, hogy a következő 5 évben 65,5 milliárd forint fejlesztést hajtanak végre a Ferihegyi repülőtéren. Ennek nyomán a 2005-ös 8 millió helyett 12 millió utast fogadhat Ferihegy, és így a térség elsőszámú repülőtere lehet.

Kapcsolódó hang

Lapszemle 1. rész
 


Lapszemle 2. rész
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018