INFORÁDIÓ 
2020. január 25. szombat
Pál

Rogán: az MSZP az áremelés és a munkanélküliség pártja

Infostart / InfoRádió

A munkanélküliség, az adóemelés, az áremelés és a luxuskormányzás pártja az MSZP - értékelte a Fidesz kampányfőnöke a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormányt. Az MSZP szóvivője szerint a választókra kellene bízni, annak eldöntését, hogy kinek a kormányzati teljesítményét értékelik többre.

A szocialista párt nem tartotta be választási ígéreteit. Az elmúlt négy évben nőtt a munkanélküliség, jelenleg 750 ezer olyan ember van, akinek nincs tartós és stabil állása. Ez két megye teljes lakosságának felel meg - jelentette ki Rogán Antal.

Hozzátette: az MSZP 38 alkalommal emelt adót és 8 új adónemet vezetett be.

A BKV felnőtt bérletért 70 százalékkal kell többet fizetni, mint négy éve, 2005-ben pedig kétszer is emelkedett a vonatjegyek ára. Az autósok 54 százalékkal fizetnek többet az autópálya-matricáért - sorolta az ellenzéki politikus.

Rogán Antal azt mondta: a "luxuskormányzás" alatt az állami vezetők száma is drasztikusan emelkedett.

A 201 állami megbízott 6,3 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek évente, azaz majdnem kétszer annyiba, mint 2002-ben - közölte.

Rogán Antal hangsúlyozta, hogy a Fidesz otthon- és munkahely-teremtési programjával, valamint az idősek támogatásával változtatna ezen.

Az MSZP szóvivője felszólította a Fideszt, hogy a "sajtótájékoztatók védett környezetéből lépjen ki a nyíltszíni vita terepére".

Nyakó István aziránt érdeklődött, hogy a Fidesz elnöke, Orbán Viktor elfogadja-e Veres János pénzügyminiszter vitára szóló kihívását.

Batiz András kormányszóvivő azt mondta Rogán Antal szavaira: a jelenlegi koalíció kormányzása alatt megteremtődött az árstabilitás, erősödtek a nyugdíjak és a bérek, továbbá kevesebb adót kell fizetni, igazságosabb a családtámogatás és olcsóbb a kormányzás, mint az Orbán-kormány ideje alatt.

Kapcsolódó hang

Összefoglaló Rogán Antal évértékelõjérõl
 


Az Állami Számvevõszék a kampányköltésekrõl
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018