eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meddig érjen a 4-es metró?

Ismét fellángolt a vita a 4-es metróról a főváros XI. kerületében. Az ellenzék már tervet akar a budaörsi virágpiacig tartó nyomvonalról, a szocialista-szabad demokrata vezetés szerint viszont ezzel az építést hátráltatnák.

A XI. kerületi Fidesz kifogásolja, hogy a városrész vezetése annak ellenére sem foglalkozik a 4-es metró budaörsi virágpiacig történő meghosszabbításával, hogy ötezer támogató aláírás gyűlt össze az ügyben.

A kerületi frakcióvezető az InfoRádióban azt mondta: Molnár Gyula szocialista polgármester fővárosi kormánymegbízottként sokat tehetett volna a metró meghosszabbításáért.

Balás-Piri László szerint jelentős előrelépés lenne, ha legalább a tervek megszületnének.

A kerület alpolgármestere szerint viszont nem gyűlt össze elég aláírás ahhoz, hogy a képviselőtestület napirendre tűzze az ügyet. A lakosság 10 százalékának támogatása kellett volna, de csak a fele írta alá az ívet.

Lakos Imre azt mondta: legfontosabb az, hogy még az idén előrehaladjanak a metróépítésben.

Szerinte aki most azzal foglalkozik, hogy a végállomás ne Kelenföldön, hanem a budaörsi virágpiacnál legyen, az az építkezést hátráltatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×