eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Szociálpolitika jobbról és balról

A Fidesz szerint a korábbinál rosszabbul élnek ma a családok, mert drasztikusan emelkedtek a megélhetési költségek. Az MSZP állítja: a jelenlegi kormány több pénzt fordít család- és szociálpolitikára, mint az elődje.

A Fidesz szociális kabinetje 17 civil szervezettel egyeztetett. A találkozó után a párt frakcióvezető-helyettese az InfoRádióban azt mondta: az utóbb négy évben jelentősen növekedtek a rezsiköltségek.

A gáz ára 67, a villamos energiáé 40 százalékkal emelkedett, miközben csökkent a családok támogatása - tette hozzá Mátrai Márta.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy miközben a kormány dupla családi pótlékról beszél, megszüntette a családi adókedvezményt, a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, valamint ennek és a családi pótléknak a 13. havi juttatását.

Török Zsolt, szocialista országgyűlési képviselő az InfoRádióban úgy vélte: a jelenlegi kormány több pénzt fordít család-, és szociálpolitikára, mint az Orbán-kabinet.

Hozzátette: az egy gyerekre jutó átlagos támogatás 9800 forint volt az Orbán-kormány idején, jelenleg pedig majdnem 14 ezer forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×