eur:
389.44
usd:
361.82
bux:
68636.63
2024. május 7. kedd Gizella

A hétvégén mínusz 20 fok is lehet

A hétvégére Magyarországot is eléri az a hideg szibériai levegő, amely miatt Moszkvában jelenleg mínusz 30 fok körüli a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban azt mondta: a Kárpátoknak köszönhetően már valamivel enyhébb lesz az ideérkező sarkvidéki levegő, de az ország északkeleti területein mínusz 20 fokos hideg is előfordulhat.

Oroszország európai részén több mint húszan haltak meg egy nap alatt a nagy hidegben. Több nagyvárosban mínusz 30 Celsius fokot mértek kedd éjjel.

A meteorológiai előrejelzések szerint a jövő hét végéig tart a térségben a rendkívüli hideg.

Nadrai Attila azt mondta: Moszkvától északra nappal is mínusz 28 fokot mértek. Ez a hideg pillanatok alatt fagyási sérüléseket okozhat.

A hideget az Északi-sark és Szibéria felől érkező levegő okozza. A hideget konzerválja a vastag hó és a derült idő.

Moszkvában korlátozták az áram felhasználást a hatóságok. Több helyen lekapcsolták a díszkivilágítást és a reklámfényeket, Jurij Luzskov polgármester pedig elrendelte a nem élelmiszert árusító üzletek bezárását.

A nagy hideg miatt Észtországban fokozott készültségbe helyezték a közműhálózatokat és a mentőszolgálatokat, a legtöbb iskolában pedig tanítási szünetet rendeltek el.

Németországban hárman haltak meg a havazás miatt bekövetkezett közlekedési balesetekben. A bajor hegyekben 27 centiméternyi friss hó hullott.

Norvégiában több ezer háztartás maradt áram nélkül, mert a hó súlya alatt kidőlt fák vezetékeket szakítottak le. A havazás fennakadásokat okozott a közlekedésben is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elárulták a bankok az MNB-nek, mit terveznek a hitelezésben

Elkészítette legfrissebb Hitelezési felmérését az MNB. 2024 első negyedévében a bankok összeségében nem változtattak sem a vállalati-, sem a lakáscélú hitelek feltételein, és ezeken az elkövetkező fél évben sem terveznek érdemben módosítani – állapította meg a jegybank, amelynek alelnöke, Virág Barnabás is előadást tart a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×