eur:
393.08
usd:
364.08
bux:
72010.47
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Drágán kampányolnak a szocialisták Edelényben

Sztrájkhangulat a Magyar Rádióban. Drága szocialista kampány Edelényben. Széles Gábor visszavásárolná az Ikarust? Dömpingvám várhat a kínai cipőkre. A hétfő reggeli lapokat szemléztük.

A Népszabadság arról ír, hogy sztrájkhangulat van a Magyar Rádióban. A lap szerint az államfő segítségét kéri a közrádió négy szakszervezeti vezetője és üzemi tanácsának elnöke. Azt írják Sólyom Lászlónak: "A Magyar Rádió részben belső, másrészt külső okok miatt, eljutott működőképességének határához, sőt: időnként már csak a tehetetlenség lendíti előre, tartja - látszatra - életben." Az intézménynek Kondor Katalin mandátumának lejárta, azaz augusztus óta nincs elnöke. Így nincs, aki meghozza azokat a döntéseket, amelyek kizárólag elnöki hatáskörbe tartoznak.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ország legszegényebb térségében, az edelényi országgyűlési választókerületben meglehetősen drága kampányt folytat az MSZP, hiszen a párt jelöltje, a miskolci Gúr Nándor sok tíz millió (egyes vélemények szerint százmillió) forintos kiadással próbálja megnyerni magának a választókat. A lap azt írja: úgy látszik, az Egészségügyi Minisztérium, valamint az Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba) aktivistái szintén beszálltak a nagy versengésbe, több településen megjelentek, s azt állították: egészségügyi szűréssel szeretnék segíteni a vidék lakosságát, főleg az időseket.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: Székesfehérváron arról beszélnek, hogy Széles Gábor visszavásárolja egykori cégét, amely egy 1999-es adásvétel után idővel a Fiat-csoporthoz tartozó Irisbus tulajdonába került, és amelyet Ikarusbus Rt-re kereszteltek. Jelenleg ez a cég birtokolja az Ikarus márkanevet is. Mivel azonban Széles Gábor titoktartási nyilatkozatot írt alá, február elejéig nem sokat lehet tudni az ügyről. A vállalkozó egyébként többször is megpróbálta visszaszerezni az egykori autóbuszgyárat, ám a tárgyalások nem hoztak eredményt.

A Világgazdaság arról ír, hogy dömpingvám vár a kínai cipőkre. Szabad utat adott ugyanis a kínai cipőimporttal szembeni kereskedelmi szankcióknak az Európai Unió. Az elvi döntés alapján Brüsszelnek április 7-ig kell kidolgoznia a lépések részleteit. A magyar piacon a teljes forgalom harmadára tehető a dömpinggyanús áron behozott kínai lábbelik részesedése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×