eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kóka szerint tarthatatlan az utak állapota

Szombattól hívható az országos kátyúvonal. A gazdasági és közlekedési miniszter azt ígérte, a bejelentéstől számítva 4 órán belül kijavítják az úthibát az autópályákon, a többi útnál viszont 1-2 napot is várni kell. Kóka János szerint a közúthálózat felújítását jövőre meg kell kezdeni.

Magyarország útjain 250 ezer kátyú van, amelyek rendbehozatalára 6 milliárd forintot szán idén a kormány - mondta el az InfoRádiónak a közlekedési miniszter.

Kóka János felhívta a figyelmet arra, hogy a téli hidegben igen drága a kátyúzás, és csak kevéssé tartós eredményt hoz, ezért egy-két hónap múlva mindenhol meg kell ismételni a helyreállítást.

A kátyúkról szóló bejelentéseket a 06-80-404-404-es telefonszámon fogadják.

A miniszter elmondta, hogy 2007-től érdemi közútfejlesztési programot kell indítani, mert az utak állapota tarthatatlanná vált.

Manninger Jenő, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint Kóka János személy szerint felelős azért, hogy az utak ilyen állapotba kerültek, a mostani kátyúzásra költött kiadás olyan kidobott pénz, amit azért kell megfizetni, mert ősszel nem végezték el a karbantartási munkákat.

Az elmúlt két évben a kormány fele annyit költött burkolatjavításra, mint korábban, továbbá a miniszter elbocsátotta az útügyi szakemberek jelentős részét, és helyettük a szakmában még soha nem dolgozó vezetőket bízott meg az irányítással - modta a fideszes politikus. Hozzátette: ennek a következménye az is, hogy ilyen, szakmailag a teljes dilettantizmusról tanúskodó intézkedéseket vezetnek be.

Manninger Jenő kifejtette: a kátyúzást mindig tavasszal és ősszel szokták végezni. Az ország jelentős területén nincs is arra megfelelő technológia, hogy a most betemetett kátyúk néhány nap múlva ne keletkezzenek újra, mivel az ősszel elmulasztották a karbantartást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×