eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Az Európai Unió vizsgálja az M0-ás építését

Hivatalosan is értesített az Európai Bizottság több magyar civil szervezetet arról, hogy beadványukra vizsgálatot indít a Budapestet elkerülő M0-ás autópálya Csömör és Árpádföld közötti szakaszának engedélyezési eljárása során tapasztalt jogsértések miatt.

A Levegő Munkacsoport és helyi civil szervezetek a múlt év nyarán fordultak az Európai Bizottsághoz az M0-ás autópálya Csömör és Árpádföld közötti szakaszának engedélyezési eljárása során tapasztalt jogsértések miatt.

A civil szervezetek azt állítják, hogy november óta közigazgatási eljárási törvény korlátozza az autópálya-építési eljárásoknál az állampolgári részvétel lehetőségét, az ügyféli jogok elismerését, a bírósági felülvizsgálatot.

Az Európai Unió a teljes beruházást a kohéziós alapból 70 milliárd forinttal támogatja. A civil szervezetek szerint a támogatásnak feltétele az, hogy az engedélyezési eljárás megfelel a közösség által támasztott követelményeknek.

A panaszosok szerint ráadásul a Csömör és Árpádföld közötti szakasz felesleges, mert a Pécel és Gödöllő között épülő gyorsforgalmi út elegendő az átmenő forgalom biztosítására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×