eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma

A reform nem egyenlő a megszorítással

A TÁRKI elnöke szerint esélyteremtő államot kell építeni. Kolosi Tamás azt mondja, a költségvetési hiány miatt a választások után mindenképpen hozzá kell látni a nagy ellátórendszerek átalakításához. A szociológus az InfoRádióban rámutatott: a változások megszorítások nélkül is véghezvihetők, bár a politika gyakran szeret elvonni.

Bár 2005-ben tovább csökkentek a jövedelmi egyenlőtlenségek, Magyarországon ma 1 millió ember még mindig szegénységben él, 300 ezer pedig nyomorog - mondta el Kolosi Tamás.

Az elnök szerint a "mélyszegénységben" élők százezrein kizárólag állami juttatásokkal lehet segíteni, ami pusztán a gazdasági racionalitás szempontjából kidobott pénz, de humanitárius megközelítésben közel sem az.

A megoldás az esélyteremtő államban keresendő, amely nem kompenzációval, hanem a kitörés lehetőségének megteremtésével kíván politizálni - véli Kolosi Tamás, hangsúlyozva, hogy a költségvetés rendbetétele nem feltétlenül jelent megszorításokat, hiszen a nagy ellátórendszerek nemcsak pénzszűkében vannak, hanem pazarolnak is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×