eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Szolgáltatói közigazgatást akar a kormány

A kormány még a választás előtt kidolgozza a közigazgatás reformjáról szóló elképzeléseit, a következő kabinetnek csak a bevezetés lesz a dolga - jelentette be a kormányfő. A Fidesz szerint a kabinet scak ígérget, miközben egyre többet költ a közigazgatásra.

A kormányfő arról is beszélt, hogy csökkenteni kell az igazgatási kar átpolitizáltságát és erősíteni kell a teljesítményelvűséget, valamint a szolgáltatásközpontúságot.

A rendszerváltozás óta eltelt időszak legátfogóbb és legmélyebb államreformjának akar utat nyitni a kabinet - mondta.

Gyurcsány Ferenc közölte: továbbra is ellenzi a közigazgatásban dolgozók számának jelentős csökkentését.

A miniszterelnök a parlamenti választásokkal összefüggésben pártsemlegességre kérte a területen dolgozókat. Hozzátette: a kormány nem a választásokig, hanem az új kabinet hivatalba állásáig végzi a munkáját.

Továbbra is az emberek számára fontos kérdésekkel kell foglalkozni - mondta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc felszólította az államtitkári értekezlet résztvevőit, hogy minden olyan vezetői magatartást akadályozzanak meg, amely esetleg a lojalitás feltételévé a pártpolitikai beállítottságot teszi.

Az ellenzéki Fidesz szerint a kormány négy éve ígérgeti a kisebb, olcsóbb államigazgatást, ám az elmúlt években a létszám több ezer fővel nőtt. Halász János, a frakció szóvivője szerint a "luxusbaloldal kormányában" 50 százalékkal több állami vezető dolgozik, mint amennyi az Orbán-kormányban volt.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy a Gyurcsány-kormány kétszer annyit költ az állami vezetőkre, mint az Orbán Viktor vezette kabinet. Halász János úgy vélte: "eddig soha nem látott mértékben" költ a kormány közpénzt sikerpropagandára és kormányzati luxuskiadásokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×