eur:
395.24
usd:
366.16
bux:
65310.93
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem tolonganak a háziorvosi helyekért

Nincs tolongás a régóta üresen álló háziorvosi helyekért, pedig az egészségügyi tárca praxisprogramjára jelentkezőknek nem kell háziorvosi szakvizsgát tenniük. Az egészségügyi tárca szerint eddig az betöltetlen háziorvosi poszttal rendelkező önkormányzatok közül csak minden hatodik jelentkezett a programra.

Az Egészségügyi Minisztérium főtanácsadója az InfoRádiónak elmondta: 160 településből eddig 28 önkormányzat jelentkezett a pályázatra. Füredi Gyula szerint ennek az is oka lehet, hogy az önkormányzatok sokszor nem tudják, hogy milyen irányba mozduljanak el.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az Országos Alapellátási Intézet hasonló programjára eddig csak egyetlen doktor jelentkezett. Füredi Gyula szerint az kétségtelen, hogy csak egy esetben került sor szerződéskötésre, de az egészségügyi tárca főtanácsadója szerint ennél sokkal többen jelentkeztek a programra.

Az Egészségügyi Minisztérium szerint a jelenlegi helyzetből az jelenthetne elmozdulást, ha jobban használnák ki a kistérségekben rejlő lehetőségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×