INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Budapest, a kátyúk városa?

Infostart / InfoRádió
A hivatalosan elismert kétezer kátyúnak akár ötszöröse is megtalálható lehet a fővárosi utakon - állítja a Fővárosi Önkormányzat szakbizottságának elnöke. Lakos Imre az InfoRádióban kritizálta a kerületeket, mondván: azok többsége nem tesz semmit a saját kezelésű utak rendben tartásáért.

A Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának elnöke szerint a budapesti kerületek többsége nem tesz semmit a saját kezelésű utak kátyútlanításáért.

Lakos Imre az InfoRádiónak elmondta: a 3000 kilométeres budapesti úthálózatnak csak az egyharmadáért felelős a fővárosi önkormányzat, a többit a kerületi önkormányzatok kezelik.

A politikus szerint néhány kivételtől eltekintve a kerületek annak ellenére nem törődnek a kátyúzással, hogy az a kötelességük lenne.

„Soha senki nem kéri számon a kerületi polgármesterektől vagy önkormányzatoktól, hogy ők vajon kátyúztatnak-e a saját hatáskörükben? Miközben minden egyes kerületi önkormányzatnak kutya kötelessége lenne ezzel foglalkozni” – fogalmazott Lakos Imre.

A Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának elnöke hozzátette, hogy felkérte a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. a kerületi utak állapotának feltérképezésére, mert becslése szerint a hivatalos kétezer helyett legalább tízezer kátyú található Budapesten.

Az InfoRádió lassan egy hete hiába próbál bejelenteni a VIII. kerületi önkormányzatnál egy óriási kátyút, ami a Reviczky utca és a Szentkirályi utca terül el, mert az ezért felelős városgazdálkodási iroda egyszerűen elérhetetlen telefonon.


Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk