eur:
394.62
usd:
370.83
bux:
66436.53
2024. április 16. kedd Csongor

Kényszerből az utcán szilveszterkor

A nappali melegedők többsége nem fogadta a hajléktalanokat az óév utolsó és az új év első napján, mert hétvégén nem finanszírozza nyitva tartásukat az állam.

A Menhely Alapítvány munkatársa elmondta: a hajléktalanokat napközben fogadó intézmények bér-, közüzemi és egyéb költségeit csak az év mintegy 260 napján fizeti a kormány.

Gurály Zoltán hozzátette: a főváros csaknem minden kerületében van nappali melegedő, de ezen a hétvégén csak 3-4 tart nyitva. Ennek költségét vagy külön pályázatokból fedezik, vagy ingyen, elhivatottságból dolgoznak a kollégák.

Szólt arról is, hogy a folyamatosan üzemelő, éjszaka is nyitva tartó hajléktalanszállók szilveszterkor sem zártak be. Az utcai szociális munkások folyamatosan dolgoztak, Budapesten mintegy tucatnyian járták az utcákat. Budán egy, Pesten pedig két krízisautó dolgozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×