eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Veszélyben a szekszárdi talajvíz

Tisztázatlan, hogy ki és milyen forrásból tisztítja meg a következő évtől a Szekszárd környéki talajvizet - közölte a helyi Víz- és Csatornamű Kft. A Környezetvédelmi Minisztériummal folytatott tárgyalásokon nem született végleges megoldás.

A szekszárdi vízmű ügyvezető igazgatója elmondta: januártól megszűnik a szerződése a kármentesítéssel megbízott cégnek, így veszélybe kerülhet Tolna megye székhelyének ivóvízbázisa.

Gaál Zoltán emlékeztetett: 1993-ban állapította meg egy vizsgálat, hogy Szekszárd környékén klórozott szénhidrogénnel szennyeződött a talajvíz.

A Víz- és Csatornamű Kft. igazgatója közölte: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal folytatott tárgyalásokon több végleges megoldási lehetőség felmerült, de azok csak több év múlva valósulhatnak meg.

Hangsúlyozta: addig sem állhat le a kármentesítés, de egyelőre bizonytalan, hogy azt miből fedezik januártól.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×