eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Egy MiG helyett kettő

Egy együléses és egy kétüléses MiG-29-es repülőgépet újít fel az orosz gyártó a májusban lezuhant magyar vadászgépért cserébe - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője. Bocskai István tájékoztatása szerint így két géppel bővül a jelenleg 13 darabból álló flotta.

A Honvédelmi Minisztérium szóvivője emlékeztetett: májusban a hajtómű hibája miatt zuhant le a magyar gép. Az orosz gyártó ezért saját költségén felújít és rendszerbe állít egy, a Magyar Honvédség által már kivont, együléses MiG-29-es vadászrepülőgépet.

A kétüléses gép helyreállításával kapcsolatos költségeket megosztva vállalja Magyarország és a cég, amely mindkét eszközre egy év garanciát vállal - mondta az InfoRádiónak Bocskai István szóvivő. A felújított MIG-ek még a jövő évben ismét rendszerbe állhatnak, de márciusban megérkezik az első öt Gripen vadászgép is Svédországból.

A kecskeméti bázisra 12 évvel ezelőtt érkezett 28 darab MiG-29-es a korábbi orosz államadósság fejében. A tavaly befejeződött hajtómű-felújítás és üzemidő-hosszabbítás után a légierő 14 gépet tartott hadrendben, ezek közül zuhant le egy májusban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×