eur:
393.3
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Fővárosi botrányok és abszurdok 2005-ben

Kötelező pr, "rosszabb lábú" nők, bokszzsákok a Blaha Lujza téren, járhatatlan felüljáró - kis budapesti botrányok és abszurd események 2005-ből. Az InfoRádió ezekből válogatott.

Kötelező pr

A talán legnagyobb idei botrány egy e-mail miatt tört ki: a Polgármesteri Hivatal egyik alkalmazottja körlevélben hívta fel az útfelújításban részt vevő vállalatok figyelmét arra, mely kommunikációs cégekkel kell együttműködniük.

A megjelölt pr-cégek korábbi vagy jelenlegi vezetői, alkalmazottai jelenleg vagy korábban közreműködtek Demszky Gábor főpolgármester választási kampányaiban.

Kerületi problémakezelés

Hasonló felzúdulást váltott ki a XII. kerület polgármesterének hivatali ruházkodást szabályozó terve. Mitnyan György egyebek mellett előírta volna, hogy a „rosszabb lábú” nők csak hosszabb szoknyában mehessenek dolgozni. A képviselő-testület a javaslatot leszavazta.

A VII. kerület a hajléktalanokat tartotta volna távol sajátos módon a köztéri padoktól: ősszel közbenső karfákat szereltek fel a padokra. Az ötlet nem vált be, a hajléktalanok a padok alá feküdtek. A kerület végül egy üresen álló épület megnyitásával oldotta meg a problémát.

Performance a Blahán

A Blaha Lujza téren újszerű művészeti kísérlet zajlott: egy bokszzsákot állítottak ki, a tervek szerint az emberek ezen és nem egymáson élték volna ki agresszivitásukat.

A terv nem jött be: a zsák körül kitört harmadik tömegverekedés után a rendőrség kénytelen volt leállítani a köztéri művészeti akciót.

Mit bír a felüljáró?

Az útfelújítások sem mentek zökkenőmentesen: novemberben az InfoRádió adott hírt először arról, hogy a Balatoni úti felüljárót statikailag gyengére tervezték, ezért át kell alakítani a nagyrészt már elkészült szerkezetet.

A fővárosi vezetők kezdetben csak egy hónapos csúszásról beszéltek, azóta azonban kiderült: a felüljárót csak tavasszal adják át a forgalomnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×