eur:
393.89
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Magyar Bálintnál tiltakoztak a zsidó hitközségek

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke szerint elfogadhatatlan az oktatási miniszternek a múlt heti demonstrációval összefüggő magatartása.

Feldmájer Péter azután közölte ezt, hogy a tárca vezetője levélben kérte a történelmi egyházak vezetőit: a felekezeti iskolák költségvetése miatt szervezett megmozdulás előtt tegyenek meg mindent a törvénysértő helyzet kialakulásának megakadályozására.

A Mazsihisz vezetője Magyar Bálintnak címzett levelében úgy fogalmazott: egy jogállamban formailag nem tekinthető helyesnek, hogy a bírálni kívánt intézmény vagy személy próbálja megakadályozni a bírálat nyilvánosságát.

Feldmájer Péter hangsúlyozta: az általuk fenntartott iskolákban nem szervezkedtek a demonstráció előtt, és azt nem is tartaná helyesnek.

A múlt héten az egyházi iskolák hátrányos megkülönböztetése ellen tartottak megmozdulást, amelyet a szülők szerveztek. A történelmi egyházak a költségvetés miatt az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×