eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Államigazgatási reformmal kezdene győzelem esetén Gyurcsány Ferenc

Választási győzelem esetén az államigazgatás reformjához kérne felhatalmazást a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc a Magyar Televízió Az este című műsorának adott interjúban azt mondta: csak akkor alakítana kormányt, ha ezt támogatnák a frakciók.

Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: amennyiben nem nyeri el a frakciók támogatását az államigazgatási reform végrehajtásához, nem vállalja el a kormányfői felkérést.

"Én ehhez fogok felhatalmazást kérni, és csak akkor alakítok kormányt, ha a frakciók aláírják ezeket a törvényeket, és azt mondják, ha beterjeszted, én támogatom. Ha nem támogatják, akkor majd keresnek maguknak más kormányfőt" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő azt mondta: másfél hónapja dolgoznak azon, hogy az új kormány megalakulása utáni első 100 nap ne az egyszerű, könnyen teljesíthető szociális lépesekről szóljon, hanem elkezdődhessen a fontos reformok sorozata.

Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy - bár az MSZP-t arra bíztatja, hogy ha lehet, szerezzen abszolút többséget - jobbnak tarja a koalíciós kormányzást, ezért abban bízik, hogy az SZDSZ bekerül a parlamentbe, és folytathatják a közös kormányzást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×