INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

Többet költene a rendőrökre a Fidesz

Infostart / InfoRádió

A Fidesz rendészeti munkacsoportja szerint a jövő évi költségvetésben a dologi kiadásokra előirányzott összeg nem lesz elég a belügyi szervezetek és intézmények működtetésére. Az MSZP rendészeti munkacsoportjának tagja alaptalannak nevezte a fideszes vádakat.

Kontrát Károly, a Fidesz rendészeti munkacsoportjának vezetője úgy vélte: a kormány ezekkel az intézkedésekkel már a közbiztonságot veszélyezteti. Szakértői számításokra hivatkozva azt mondta: a belügyi szervezetek költségvetése csak 2006 első fél évére lesz elég.

Kontrát Károly hozzátette: ha a Fidesz kormányra kerül, akkor kifizeti a hivatásos állománynak a 2004-ben elmaradt 13. havi bért.

A Fidesz rendészeti munkacsoportjának tagja, Nyitrai Zsolt az InfoRádiónak azt mondta, hogy Magyarországon a rendőri fizetések messze az uniós átlag alatt vannak, ezért sokan elhagyják a pályát.

Pál Tibor, az MSZP rendészeti munkacsoportjának tagja az InfoRádióban azt mondta: a költségvetésben biztosítva vannak a működéshez, fejlesztéshez szükséges források.

A 13. havi fizetés fedezete is rendelkezésre áll a büdzsében - tette hozzá.

Pál Tibor azt mondta, hogy a Fidesz-kormány nem fizette ki a tűzoltók veszélyességi pótlékát és visszatartotta a hivatásos állomány ruhapénzének 65 százalékát.

Ez sokmilliárdos kiadást jelentett a mostani kormánynak - közölte a szocialista politikus.

Kapcsolódó hang

Interjú Nyitrai Zsolttal (Fidesz)
 


Pál Tibor (MSZP) a rendõrbérekrõl
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018