eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Többet költene a rendőrökre a Fidesz

A Fidesz rendészeti munkacsoportja szerint a jövő évi költségvetésben a dologi kiadásokra előirányzott összeg nem lesz elég a belügyi szervezetek és intézmények működtetésére. Az MSZP rendészeti munkacsoportjának tagja alaptalannak nevezte a fideszes vádakat.

Kontrát Károly, a Fidesz rendészeti munkacsoportjának vezetője úgy vélte: a kormány ezekkel az intézkedésekkel már a közbiztonságot veszélyezteti. Szakértői számításokra hivatkozva azt mondta: a belügyi szervezetek költségvetése csak 2006 első fél évére lesz elég.

Kontrát Károly hozzátette: ha a Fidesz kormányra kerül, akkor kifizeti a hivatásos állománynak a 2004-ben elmaradt 13. havi bért.

A Fidesz rendészeti munkacsoportjának tagja, Nyitrai Zsolt az InfoRádiónak azt mondta, hogy Magyarországon a rendőri fizetések messze az uniós átlag alatt vannak, ezért sokan elhagyják a pályát.

Pál Tibor, az MSZP rendészeti munkacsoportjának tagja az InfoRádióban azt mondta: a költségvetésben biztosítva vannak a működéshez, fejlesztéshez szükséges források.

A 13. havi fizetés fedezete is rendelkezésre áll a büdzsében - tette hozzá.

Pál Tibor azt mondta, hogy a Fidesz-kormány nem fizette ki a tűzoltók veszélyességi pótlékát és visszatartotta a hivatásos állomány ruhapénzének 65 százalékát.

Ez sokmilliárdos kiadást jelentett a mostani kormánynak - közölte a szocialista politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×