INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

A budapestiek nagyobb hányada kedveli a külföldieket

Infostart / InfoRádió

A fővárosiak csaknem egyharmada úgy gondolja, hogy néhány éven belül kínai negyed alakul ki Budapesten - olvasható a Studio Metropolitana legutóbbi, a külföldiek megítélésével foglalkozó felmérésében.

Ongjerth Richárd, a társaság vezetője az InfoRádióban azt mondta, hogy a budapestiek többsége alapvetően kedvezően ítéli meg a külföldieket, különösen a turistákat.

Hozzátette: a turistákra elsősorban azért panaszkodnak, mert nem viselkednek megfelelően és nem vigyáznak a város értékeire.

Szigorúbbak a budapestiek az itt élő külföldiekkel szemben, de alapvetően őket sem utasítják el – mondta Ongjerth Richárd. Közölte: a fővárosiak 5 százalékát zavarja a környezetében lakó külföldi.

A felmérés szerint a lakosok 36 százaléka úgy véli: a külföldiek nagyon másként élnek, mint a magyarok. A népszerűséget tekintve a határon túli magyarok vezetnek, a lista alján az ukránokkal és románokkal együtt azok a népcsoportok – ázsiaiak, arabok - vannak, amelyeken „látszik, hogy külföldiek”.

Úgy tűnik, hogy a budapestiek elfogadják a másságot, de vannak fenntartásaik – tette hozzá a Studio Metropolitana vezetője.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018