eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Afganisztánban kínozták a foglyokat?

Újabb külföldön létesített titkos amerikai kínzóközpontról értesült a Human Rights Watch. A nemzetközi emberjogvédő-szervezet szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség az afganisztáni főváros mellett 2002 és 2004 között tartott fogva embertelen körülmények között terroristagyanús személyeket.

A szervezet erről olyan foglyoktól értesült, akik jelenleg a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton raboskodnak. A nyolc érintett fogoly szerint afgánok és amerikaiak voltak vallatóik.

A férfiak hat hetet töltött a Kabul melletti titkos börtönben. Mint elmondták: falra erősített vasgyűrűkhöz láncolták őket, így nem tudtak aludni. Nem kaptak sem élelmet, sem innivalót.

Ugyanakkor koromsötét helyiségekbe zárták őket, miközben folyamatosan fülsüketítő zenét és zajokat közvetítettek. A foglyokat emellett gyakran brutálisan megverték, függetlenül attól, hogy milyen bűnökkel vádolták őket – állították az érintett foglyok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×