eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Időben megkapják a gazdák a támogatásokat

A mezőgazdasági miniszter szerint nem fordul elő többet, hogy a gazdáknak járó jogos támogatások ne kerülnek időben kifizetésre. Gráf József szerint ehhez az is szükséges, hogy a gazdálkodók a ténylegesen művelt területre igényeljék a támogatást.

Gráf József mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter szerint a hátralékok ledolgozását mutatja, hogy az akkreditációs papírok aláírása után, csütörtöktől teljes jogú kifizető ügynökségként működik a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal, az eddigi ideiglenes bejegyzés helyett.

Gráf József a következő év legnagyobb feladataként jelölte meg az agrárium szerkezetének átalakítását, mivel a magyar mezőgazdaság számára inkább az állatenyésztés lenne a megfelelő, miközben jelenleg a szektorban dolgozók kétharmada növénytermesztéssel foglalkozik.

A magyar kormány ezért kérni fogja az Európai Uniótól, hogy a támogatások egy részét csoportosítsák át az állattenyésztés javára- jelentette ki Gráf József.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×