INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Kilép a szociális tárca a Dzsumbuj-programból

Infostart / InfoRádió
Azonnali hatállyal felfüggesztette részvételét az úgynevezett ferencvárosi Dzsumbujjal összefüggő együttműködési programban a szociális tárca. A minisztérium vezetője az együttműködő felek szakmai és etikai normákat sértő magatartásával indokolta a döntést.

Göncz Kinga közleményében úgy fogalmazott: információi szerint az együttműködő partnerek a közigazgatás, különösen a gyámügyi igazgatás szabályaival legalizálják eljárásaikat, ahelyett, hogy a megállapodás értelmében szociális segítséget nyújtanának.

A miniszter nyilatkozatában az aggályos eljárások közé sorolja a kilakoltatásokat, a családok, valamint az anya és gyermekének szétválasztását.

Vécsei Miklós hajléktalanügyi miniszteri biztos azt mondta: az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium számára elfogadhatatlan, hogy a jog betűje mögé „rejtsenek” embertelen megoldásokat.

Az úgynevezett Dzsumbujban, a Gubacsi út, Illatos út térségében többségükben halmozottan hátrányos helyzetű, azon belül is főként roma családok élnek. A városrész helyzetének rendezéséről szeptember 27-én írt alá szándéknyilatkozatot a tárca és a ferencvárosi vezetés.

A címlapról ajánljuk