INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Orbán Viktor is elutasítja a brit költségvetési javaslatot

Infostart / InfoRádió
A Fidesz elnöke szerint Tony Blair brit miniszterelnök uniós költségvetési javaslata alkalmatlan arra, hogy megalapozza az új Európa hét évre szóló jövőjét. Orbán Viktor erről azután beszélt, hogy az Európai Kamarák Állandó Bizottságának soros olasz elnökének meghívására részt vett egy munkaebéden az Olasz Kulturális Intézetben.

A Fidesz elnöke szerint a brit javaslat a régi uniós szokások alapján, az európai újraegyesítése előtti szemléletben készült.

„Európa megváltozott (…), ehhez nem ez a fajta költségvetés, hanem egy teljesen más szemléletű költségvetés kell. Tehát alkalmatlan ez a mostani költségvetés arra, hogy az újraegyesített Európa hét évre szóló jövőjét megalapozza” – jelentette ki a volt kormányfő

Orbán Viktor azt mondta: úgy kell megalkotni az unió költségvetését, hogy kellő súllyal vegyék figyelembe az új tagállamokat.

A Fidesz elnöke közölte: támogatják az ide érkező külföldi befektetőket, mert Magyarországnak jó, ha otthont adhat a sikeresen működő nemzetközi vállalatoknak.

Orbán Viktor közölte: ugyanakkor azt is világossá tette, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, akkor nem a nemzetközi üzleti életet, hanem a magyar emberek érdekeit képviseli majd.

Magyarország nem egy részvénytársaság, amelyet egy vezérigazgató irányít, akit a külföldi meg a hazai vállalkozók delegálnak. Magyarország és Magyarország kormánya a polgároké – mondta.

Orbán Viktor hozzátette: nem lehet az üzletemberek ellenében vezetni egy országot, de a szegény emberek ellenében sem szabad támogatni az üzletet.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk