eur:
389.66
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Ukrán katonák egységük állásában, a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2023. július 14-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

A szlovákok többsége leállítaná Ukrajna segítését

Egy friss felmérés szerint a szlovák lakosság több mint fele szerint a következő kabinetnek nem szabadna tovább segítenie Ukrajnát.

A napokban került nyilvánosságra az AKO közvéleménykutató-ügynökség legfrissebb felmérése, melynek eredményei szerint megközelítőleg minden második szlovák állampolgár úgy gondolja, hogy a következő kormánynak nem kellene folytatnia Ukrajna katonai támogatását.

A felmérésben feltett kérdés úgy hangzott: „Az Ön véleménye szerint a leendő kormánynak folytatnia kellene-e vagy sem a katonai segítségnyújtást Ukrajnának?” A felmérés szerint a válaszadók 51,5 százaléka gondolja úgy, hogy a következő új kormánynak nem kellene folytatnia Ukrajna segélyezését, 37 százalékuk úgy véli, hogy biztosan nem, 14 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy valószínűleg nem. Az eredmények azt mutatják, hogy leginkább a nők és az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők szeretnék, ha Szlovákia befejezné a segítségnyújtást. A felmérés nemzetiségekre is lebontotta a kutatás eredményét, ebből az derül ki, hogy a szlovákiai magyarok többsége, 68 százaléka ellenzi a katonai támogatást, a szlovák nemzetiségűeknél ez az arány 50 százalék.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×