eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Ukrán katonák egységük állásában, a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó fronton 2023. július 14-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

A szlovákok többsége leállítaná Ukrajna segítését

Egy friss felmérés szerint a szlovák lakosság több mint fele szerint a következő kabinetnek nem szabadna tovább segítenie Ukrajnát.

A napokban került nyilvánosságra az AKO közvéleménykutató-ügynökség legfrissebb felmérése, melynek eredményei szerint megközelítőleg minden második szlovák állampolgár úgy gondolja, hogy a következő kormánynak nem kellene folytatnia Ukrajna katonai támogatását.

A felmérésben feltett kérdés úgy hangzott: „Az Ön véleménye szerint a leendő kormánynak folytatnia kellene-e vagy sem a katonai segítségnyújtást Ukrajnának?” A felmérés szerint a válaszadók 51,5 százaléka gondolja úgy, hogy a következő új kormánynak nem kellene folytatnia Ukrajna segélyezését, 37 százalékuk úgy véli, hogy biztosan nem, 14 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy valószínűleg nem. Az eredmények azt mutatják, hogy leginkább a nők és az alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkezők szeretnék, ha Szlovákia befejezné a segítségnyújtást. A felmérés nemzetiségekre is lebontotta a kutatás eredményét, ebből az derül ki, hogy a szlovákiai magyarok többsége, 68 százaléka ellenzi a katonai támogatást, a szlovák nemzetiségűeknél ez az arány 50 százalék.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×