eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin
Davos, 2018. január 25.Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 48. davosi találkozóján 2018. január 25-én. (MTI/EPA/Gian Ehrenzeller)
Nyitókép: Gian Ehrenzeller (MTI/EPA)

Orosz szeretővel zsarolhatták Bill Gatest

Kiderült, hogy mivel zsarolta a pedofília miatt elítélt Jeffrey Epstein Bill Gates-t, a Microsoft társalapítóját és hogy mi volt az az affér, ami a válásához vezethetett. Epstein azzal fenyegetőzött, hogy felfedi egy fiatal orosz nő – egy alvó ügynök ismerőse – és Bill Gates kapcsolatát.

Újabb kérdőjelek merülnek fel Bill Gates és a fiatal lányokat kínáló hírhedt kerítő és pedofília miatt bebörtönzött és ott meghalt Jeffrey Epstein ismeretségéről.

A Daily Mail című brit lap felfedezett egy fényképet a hírhedt orosz alvó ügynökről, Anna Chapmanről és Mila Antonováról, amint egy New York-i utcán sétálnak. A fotogén, vöröshajú Chapman annak az orosz alvó kémcsoportnak a tagja volt, amelyet 2010-ben lepleztek le az Egyesült Államokban.

Epsteinről kiderült, hogy azzal fenyegette meg a Microsoft társalapítóját és később milliárdos jótékonykodót, hogy felfedi a bridzsjátékosként említett Antonovával folytatott állítólagos viszonyát. Gates és ex-neje, Melinda ekkor még házastársak voltak.

De miért a fenyegetés? Epstein azt akarta, hogy Gates anyagilag támogassa az általa felállított jótékonysági alapot.

A Wall Street Journal beszámolója szerint Gates erre nem volt hajlandó és ekkor döntött úgy a kétes hírű kerítő, hogy megzsarolja. Gates igyekezett elvenni a támadások élét azzal, hogy szóvivője útján közölte: „Epsteinnel kizárólag karitatív ügyek miatt találkozott”, de mivel Epsteinnek „többszöri próbálkozásra sem sikerült bevonnia” Gatest, úgy döntött, „hogy egy volt kapcsolat felhasználásával fenyegeti meg”.

Antonova és Chapman ismeretsége most kellemetlen kérdéseket vet fel arról, mennyire volt közeli a kapcsolatuk és mit tudott minderről Bill Gates.

Gates bridzs-szenvedélye lobbanthatta fel a lángot.

Bill Gates szenvedélyes bridzs-játékos és ez hozta össze őt Mila Antonovával, aki San Francisco közelében indított el egy rendszeres bridzstornát.

„Nem tudtam legyőzni, de megpróbáltam megrugdosni” – idézte Antonova szavait a The Daily Telegraph. A lap szerint a nő ezek után előállt egy olyan vállalkozás ötletével, hogy online bridzstanfolyamot tartana.

Itt jön a képbe Epstein, akit „potenciális befektetőként” említettek és akit Boris Nikolic, Gates bizalmasa és vezető tudományos tanácsadója mutatott be Antonovának.

Epstein végül nem akart beszállni a BridgePlanet nevű vállalkozásba, de magára vállalta Antonova programozói tanfolyamának költségeit – úgymond azért, mert „gazdag volt és ahol tudott, segíteni akart az embereknek” – mondta a nő a The Wall Street Journal-nek, miközben Gatesről nem volt hajlandó beszélni.

Hozzátette még: akkor nem tudta, ki volt Jeffrey Epstein és most már „undorodik tőle”.

Epstein az általa kitalált és egyenként minimum 100 millió dolláros adományokra épülő jótékonysági alappal akarta helyreállítani az első szexvádak miatt megtépázott jó hírét, de Gates szerepvállalása nélkül ez nem ment.

Az újságok szerint 2017-ben, egy levélben fenyegette meg burkoltan Gatest, hogy felfedi Antonovával folytatott állítólagos viszonyát és követelte, hogy Gates térítse meg a nő tanulmányaira elkötött pénzét.

Gates, aki repült a kerítő magángépén is később azt mondta: bár nem tudta, miket művelt, de hiba volt Epsteinnel tárgyalnia és hogy sajnálja áldozatai családtagjait.

Epstein először 2008-ban vallotta magát bűnösnek a vádban, hogy kiskorú lányokat futtatott. 2019-ben ismét letartóztatták és pere előtt felakasztva találtak rá a cellájában.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×