eur:
389.23
usd:
363.74
bux:
68173.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az autógyártást mintha elkerülte volna a válság

Németországban az autógyártást mintha elkerülte volna a pénzügyi válság, 2011-ben az autógyárak termelése rekordot ért el. A legnagyobb európai gyártó, a Volkswagen, a legjobb úton halad, hogy megelőzze két fő versenytársát, a General Motorst és a Toyotát. Ezek után nem jelent meglepetést a német autóklub, az ADAC felmérése, amely szerint 2011-ben a németországi autópályákon kialakult torlódások hossza elérte a 450 ezer kilométert.

Az ADAC elnöke, Peter Meyer elmondta, hogy az egyre nagyobb forgalom és az ezt akadályozó útépítkezések, elterelések, valamint a mind gyakoribb koccanásos balesetek következtében a torlódások száma és hosszúsága évről évre emelkedik, és idén már meghaladta a Föld és a Hold közti távolságot is.

Két évvel ezelőtt még csak 141 ezer alkalommal regisztráltak forgalmi torlódást a 13 ezer kilométer hosszú német autópályákon, idén már közel 190 ezerre nőtt a dugók száma.

A legtöbbször Észak-Rajna-Vesztfália sztrádáin keletkeztek egy kilométernél hosszabb dugók, a második helyen Berlin szerepel, majd Bajorország következik.

Peter Meyer közvetve bírálta a kormány közlekedési politikáját, amely kiváltképpen az egykori NDK úthálózatának fejlesztésére fordít csillagászati összegeket. Az ADAC elnöke szerint a nyugati tartományokban is elérkezett az idő az autópályák nagyszabású korszerűsítésére.

Mintegy válaszként a közlekedésügyi miniszter rámutatott arra, hogy nem tartományok alapján, hanem a rászorultságnak megfelelően végzik a felújítási munkálatokat az autópályákon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×