eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kínában már majmolják az angol esküvőt

Lehet, hogy a britek egy részének már elege van belőle, de Vilmos angol herceg és Kate Middleton esküvője hatalmas érdeklődést váltott ki külföldön. Kínában például egy pár angol királyi díszletet választott frigyéhez, egy német kerékpárgyártó pedig előrukkolt saját királyi hintójával.

Kínában, akinek pénze van, annak mutatnia is kell azt -ez, és a brit királyi esküvő körüli felhajtás motiválhatta azt az ifjú párt, aki angol módon ünnepelte meg az egybekelését.

Az angol mód ebben az esetben azt jelentette, hogy a királyi ceremónia díszleteit használták. A 23 éves vőlegény, Veng Hszüe-csien közel 8000 dollárt fizetett a Nancsingban rendezett esküvői parádéért, melyben medveszőr kucsmát viselő katonák, tucatnyi autó és egy hintó is látható volt.

Az ötven statiszta között volt négy, fehér ruhába öltözött, virágkoszorút viselő nő, akik brit zászlót vittek, rajta a pár nevével. Vengék közben főrendekhez méltó módon integettek a hintóból, bár a felvonulást megzavarta, hogy túl hamar sültek el a kínai esküvőkön kihagyhatatlan petárdák, és ezek megijesztették a lovakat.

Mint Veng elmondta, feleségének tetszett az ötlet, hogy hintóban utazzanak, ő pedig egzotikára vágyott. A kínai városban további párok is tervezik, hogy a brit királyi esküvőt választják egybekelésük díszletének.

Kínában természetesen ügyes vállalkozók már piacra dobták Diana hercegnő egykori jegygyűrűjének másolatát. Az eredetit húzta fel Vilmos herceg Kate Middleton ujjára, amikor eljegyezte. A másolat nagykereskedelmi ára négy dollár, de a nyugati üzletekben 40 dollárért árusítják azokat.

Közben Németországban, a bizarr dizájnairól ismert kerékpártervező, El Diablo, bemutatta legújabb kreációját, a királyi riksát, amelyet szintén a brit királyi esküvő ihletett. "A világon mindenki nyomon követi az eseményt, részt kell venni benne" - mondta Didi Senft, aki rendszeresen ördögi színekbe öltözik a nagy kerékpárversenyek idején, és ezért hívják a rajongók El Diablónak. Legújabb alkotását egy bicikli és egy Trabant felének összeházasításából hozta létre.

Miközben az orosz állami média nem tartotta fontosnak, hogy megszervezze a királyi esküvő élő közvetítését, addig az amerikai tévécsatornák olyan aktívak, hogy úgy tűnik, a tengerentúlon népszerűbb az esemény, mint magában Nagy-Britanniában.

A Nielsen nevű cég elemzése szerint az amerikai médiában sokkal több híradás szerepel a pénteki ceremóniáról, mint a brit lapokban. A volt Brit Birodalom országai közül legkevésbé az ausztrálokat érdekelte, hogy mi is történik pénteken a brit fővárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×