eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jó évet zár a Renault

Várhatóan kiváló évet zár a francia Renault autógyártó: lapértesülések szerint a részben állami tulajdonú társaság nettó nyeresége idén valószínűleg eléri a 3,3 milliárd eurót. Hasonlóan szép eredményre 2005 óta nem volt példa a társaságnál.

A cég vezérigazgatója úgy véli, hogy a kiemelkedő nyereség kifejezetten jó hírnek számít a tavalyi 3,1 milliárdos veszteség után. Konkrét járműben számolva mindez azt jelenti, hogy a Renault az idén összesen 2,6 millió gépkocsit értékesít, 300 ezerrel többet, mint egy évvel korábban, és ez várhatóan 38 milliárd eurós árbevételt eredményez majd, szemben a 2009-es 33,7 milliárddal.

Igaz, az eredmény jelentős részben a Renault külföldi érdekeltségeinek köszönhető: a japán Nissan, az orosz Avtovaz, illetve a svéd Volvo összesen mintegy 1,3 milliárd eurónyi nyereséget hoz a cég számára. A harmadik negyedévben például a Renault által 43 százalékban tulajdonolt Nissan tevékenysége 403 millió eurós nettó nyereséget eredményezett, további három milliárd euró pedig a Volvo kamiongyártóban való 15 százalékos részesedés eladásából folyt be.

Elemzők szerint nem biztos, hogy a kiemelkedő eredmény új munkahelyek teremtését is magával hozza francia területen, az év végén ugyanis gyakorlatilag véget ér a kormány által a gazdasági válság elején bevezetett roncsprémium, ami az eladások megtorpanását eredményezheti. Emellett az eddigi adatokból az derül ki, hogy a roncsprémium elsősorban a külföldön készült kisautók eladását dobta meg, például a Szlovéniában gyártott Twingóét vagy a Romániában készült Dacia Sanderóét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×