INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

Óriási zűrzavart okozott - és nem is tudott róla

Infostart

Vaklárma okozta múlt szerdán, a müncheni repülőtéren a riadót, amely több órára megbénította a forgalmat és zavart okozott egész Németország légi forgalmában. A bajor tartományi kormány szóvivője elmondta, hogy az a személy, akinek hordozható számítógépéről a biztonsági ellenőrzés során feltételezték, hogy robbanóanyagot tartalmaz, nem is gyanította, hogy ő váltotta ki a felfordulást.

A tartományi kormány szóvivője megerősítette, hogy a hibát az a biztonsági ellenőr követte el, aki az utas számítógépében robbanószerre gyanakodott, de nem tartóztatta fel a laptop tulajdonosát, hanem hagyta eltűnni a forgatagban.

Ezzel súlyosan vétett a biztonsági előírások ellen, és ezért felfüggesztették állásából.

A videokamerák felvételeinek kiértékelésekor ugyanis kiderült, hogy az utas laptopjával egyszerűen tovább sétált és vásárolni indult a vámmentes üzletekbe. Később még egyszer átesett a biztonsági ellenőrzésen, és ekkor a detektor már semmilyen gyanúsat nem észlelt számítógépében - úgyhogy felszállt a gépére és elutazott Münchenből.

A hatóságok azonban az ügy végleges lezárása előtt szeretnék öt is kikérdezni a történtekről.

A riadó idején ugyan mindent megtettek a kézre kerítésére, mert őt kárhoztatták a repülőtér forgalmának átmeneti megbénításáért, valamint a légi közlekedésben beállt zűrzavarból fakadó anyagi veszteségért, de a történtek ismeretében már nem hibáztatják semmiért sem.

Ennek ellenére a rendőrség a biztonsági intézkedések további szigorítását sürgeti, és a belügyminiszter kilátásba helyezte az úgynevezett testszkennerek bevezetését a német repülőtereken.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018