eur:
384.42
usd:
353.39
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Ismét nyereséges az Opel

Az Opel körüli tartós viták eredményeképpen ismét érdeklődnek a vevők a gyár autói iránt, ugyanis az elmúlt hónapokban jelentősen emelkedett a személyautók forgalma. Októberig nagyobb volt a kereslet az Opel-kocsikra, mint a korábban igencsak népszerű Volkswagenekre.

A Volkswagen 33, a Ford 28, az Opel viszont csaknem 35 százalékkal növelte forgalmát. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a csőd szélére került amerikai General Motors tulajdonát képező Opel Németországban közel 300 ezer gépkocsit adott el január elseje és október vége között. Megfigyelők szerint a gépkocsieladásokban kulcsszerepet játszott a kormány roncspénzfizetése.

A berlini Die Welt értesülése szerint az Opel ismét nyereségessé vált - ami igencsak megkönnyíti az amerikai anyavállalat számára németországi telephelyeinek szanálását. A lap utal arra is, hogy a GM a jövőben a korábbinál szélesebb körű önállóságot fog biztosítani németországi lerakatai számára, alighanem erre vall az is, hogy európai központját Zürichből Rüsselsheimbe helyezi át.

Nick Reilly, a General Motors európai igazgatója elmondta azt is, hogy az Európában gyártott Opel-kocsik világméretű eladásának engedélyezésére törekszik, eddig ugyanis ezeket az autókat csak Európában lehetett piacra hozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
N. Rózsa Erzsébet az Arénában: akár meglepő változások is lehetnek a legfőbb iráni vezetésben

N. Rózsa Erzsébet az Arénában: akár meglepő változások is lehetnek a legfőbb iráni vezetésben

Valószínűleg komoly harcok zajlanak a háttérben, hogy ki legyen a következő ajatollah, több forgatókönyv is elképzelhető – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, aki arról is beszélt, hogy egyre nehezebb helyzetbe kerül az izraeli miniszterelnök azzal, hogy nem áll elő kész tervvel a gázai konfliktus lehetséges lezárását illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×