INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

A pedofilok miatt idén nem válaszol a Télapó

Infostart

A pedofiloktól való félelmek miatt nem kapnak az idén a télapótól levelet azok az amerikai gyerekek, akik az Északi-sarkra írnak. A válaszokat eddig egy alaszkai városból küldték, ám az önkéntes levélírók között felfedeztek egy olyan személyt, aki gyerekeket molesztált. Ennek nyomán úgy megszigorították a szabályokat, hogy az idén nem lesz, aki válaszlevelet írhat.

Az amerikai postánál 1954 óta hagyomány, hogy North Pole (magyarul Északi-sark) nevű alaszkai város önkéntesei válaszoltak a gyerekeknek a Télapóhoz írt leveleire.

Eddig évente több ezer borítékot küldtek ki a kisváros bélyegzőjével ellátva, tavaly azonban egy postai dolgozó felismerte az egyik önkéntest, akit a hatóságok nyilvántartanak gyermekmolesztálás miatt. A postaszolgálat ezek után szigorú szabályokat vezetett be.

North Pole lakói felháborodtak, és egy helyi mesére utalva azt állítják: ellopják tőlük és másoktól a karácsonyt.

A városkában eddig annyira komolyan vették a tradíciót, hogy az utcákat édességekkel dekorálták ki és néhánynak karácsonyi neveket adtak, az önkéntes levélírók pedig Télapó törpéinek adják ki magukat. Emellett turistacsalogató látványosság volt a Télapó ház, a Télapó Áruház, és a postahivatal, ahol a látogatók maguk is lepecsételhették a több ezer csomag egyikét.

A szigorítások nyomán a válaszokat író felnőttek nem juthatnak hozzá a gyerekek családnevéhez és címéhez. Ehelyett a borítékra kódok kerülnek, melyek jelentését csak a postaszolgálat ismeri.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018