INFORÁDIÓ
2022. május 17. kedd
Paszkál

A csendőrség szállítja az oltóanyagot

Infostart

Noha Romániában még nem készült el az új influenza elleni védőoltás, egyelőre mérsékelt a megbetegedések száma és egyetlen halálos áldozata sem volt az H1N1 vírusnak.

A romániai védőoltásokat gyártó Cantacuzino intézet november 26-ára ígéri az újinfluenza elleni román oltóanyag piacra dobását. A hatóságok bejelentették, hogy a meglehetősen magas ár és a nagy kereslet miatt az oltóanyagot csendőrségi kocsik szállítják a megyei közegészségügyi igazgatóságokhoz.

A szokatlan fuvarozást ugyanakkor azzal is magyarázták, hogy a csendőrség rendelkezik olyan szállítóeszközökkel, amelyekben a szükséges 6-8 fokos hőmérsékleten lehet mindvégig tartani az oltóanyagot.

Noha a romániai sajtóban jelentek meg cikkek arról, hogy egyes országokban bizalmatlanság alakult ki a védőoltásokkal szemben, ennek a jelei Romániában egyelőre nem érzékelhetők. Az országban egyébként eddig 1519 új influenzás megbetegedést regisztráltak, bizonyított halálos áldozata egyelőre nincsen a kórnak.

Adrian Strainu Cercel egészségügy-minisztériumi államtitkár ugyanakkor bejelentette, hogy hat H1N1 vírussal fertőzött személy állapota súlyos. Valamennyiüket a iasii klinikán kezelik. A tömeges megbetegedések miatt az ország megannyi oktatási intézményében küldték kényszerszünetre a diákokat és tanárokat. Az egészségügyi minisztérium eddig nem tett közzé adatokat a hagyományos influenzás megbetegedések számáról.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018