eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Lófő-tisztás a Bükki Nemzeti Parkban, Bükkszentkereszt közelében 2020. május 23-án. 1999 óta minden évben május 24-én, az első európai nemzeti park (Svédország, 1909) létrehozásának évfordulóján ünneplik az európai nemzeti parkok napját. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a nemzeti parkok és egyéb védett területek jelentőségére, illetve a környezettudatos gondolkodás fontosságára.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Fogvacogtató januári adatok Magyarország leghidegebb pontjáról

A Mohos-töbör Magyarország leghidegebb pontja, ahol rendszeresen mérik a hőmérsékletet. Januárban volt mínusz 24,9 fok is.

A 2024-es január 28 fagyos nap mellett 17 zord (-10 fok alatti) minimum-hőmérsékleti napot hozott a Miskolci Egyetem-Földrajz-Geoinformatika Intézete által monitorozott Bükk-fennsíki Mohos-töbörben.

Az intézet közösségi oldalán alapos elemzés olvasható erről.

  • 16 alkalommal hűlt a hőmérséklet -15 fok alá,
  • 7 alkalommal -20°C alá.
  • 13 alkalommal maradt 0 fok alatt a napi maximum.

A havi átlaghőmérséklet -5,25 fok volt.

Az is írják, hogy a hó miatt a töbrökben (is) egyértelmű volt a hűtőhatás, mivel a talajtakaró hőszigeteléséhez a hó vastagsága viszont nem volt elegendő. Így a külső hőmérsékleti viszonyoknak részben kitett felszínközeli talajréteg (-5 cm) -6,2°C-ig hűlt.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×