eur:
391.41
usd:
365.6
bux:
68032.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
AI, Artificial Intelligence concept,3d rendering,conceptual image.3d background
Nyitókép: Andy/Getty Images

Washington állítólag megtiltotta az AI chipek exportját

Az Nvidia szerint október 17-e óta tilos olyan processzorokat szállítani Kínának, Iránnak és Oroszországnak, amik a mesterséges intelligenciát támogatják. A tiltás első körben 30 napra szól.

Az Nvidia szerint az Egyesült Államok kormánya nemrég felszólította a céget, hogy azonnali hatállyal függessze fel a mesterséges intelligenciát támogató processzorok exportját Kínába. A korlátozást eredetileg október 17-én kellett volna bevezetni, és 30 napra lett volna érvényes – írja a BBC-re hivatkozva a Hvg.hu.

A híroldal szerint az említett napon vezetett be a Biden-adminisztráció újabb exportkorlátozásokat a mesterséges intelligencia fejlesztésével és működtetésével kapcsolatos technológiákra. Ennek eredményeként a kaliforniai techcég közel 60 milliárd dollárt, (csaknem 22 ezer milliárd forintot) veszített értékéből. Az FBI ezzel egyidőben arra figyelmeztetett: elindult az új hidegháború.

A korlátozás egyébként nemcsak Kínát, de Iránt és Oroszországot is érinti. Az Nvidia az amerikai tőzsdefelügyelettel azt közölte, hogy a vállalat termékeire világszerte olyan nagy a kereslet, hogy a korlátozás nem fogja jelentősen befolyásolni a bevételeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×