eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin
Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója bemutatja az icsekk fizetéséhez szükséges, mobiltelefonra tölthető applikációt budapesti sajtótájékoztatóján 2014. október 30-án. A csekken szereplő QR-kód segítségével már mobiltelefonon is be lehet fizetni az összeget bankkártyával, amely nem minősül készpénzfelvételnek.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Teljesen új azonosítási mód jöhet a mobiltelefonoknál

A mobil már a fogásáról is felismeri a tulajdonosát.

Az okostelefonokat és táblagépeket hosszú ideje kétféle módszerrel oldhatja fel a felhasználó, de rövidesen jöhet egy még jobb és még kényelmesebb megoldás – olvasható a hvg.hu cikkében.

A portál azt írja, hogy két franciaországi kutatóintézet munkatársainak sikerült olyan algoritmust kifejleszteni, ami

a finom kézremegések alapján azonosítja a felhasználót.

Vagyis a készülék pusztán abból felismeri a gazdáját, ahogy az megfogja a mobiltelefont vagy a tabletet.

Az online újság a New Atlas cikkére hivatkozva megírja azt is, hogy az eljárás

92,5 százalékos pontossággal működik, és nagyjából másfél másodpercnyi idő alatt megy végbe.

Vagyis elég gyors, és egészen jól is működik, miközben még csak kísérleti szinten létezik.

Ráadásul a HoldPass – ahogy kutatók elnevezték a rendszert – nem igényel új eszközöket vagy szenzorokat, bármilyen meglévő mobiltelefonnal is működik, márkától teljesen függetlenül.

Az eljárás alapja a ballisztokardiográfia, ami a felhasználó szívverését, illetve az általa keltett vibrációt nézi, értelmezi. Ez hatékonyabb és biztonságosabb is, mint a ma létező azonosítási technikák – vagyis az ujjlenyomat és az arcfelismerés.

Ugyanakkor közel sem tökéletes, mivel például, csakis nyugodt állapotban lehet használni, mert az algoritmus azt már nem tudja lekövetni, ha a felhasználót esetleg stressz éri, és emiatt gyorsabb szívverés jelentkezik. Az újfajta azonosítás emellett akkor sem igazán használható, ha a mobil tulajdonosa olyan helyen van (mondjuk vonaton, ami eleve rázkódik), ahol a külső tényezők zavarják a jel leolvasását.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×