eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: designboom.com/Víctor Rodríguez Gómez

Akár így is festhet majd a Tesla elektromos paripája – képek

A Tesla Model M dizájnja az elektromos autógyártó másik nagy dobására, a Cybertruck nevű könnyű teherautóra hajaz.

Az acélszürke elektromos paripát az úgynevezett café racer motorok családjába sorolják, azaz a könnyű, nagy teljesítményű, gyors és jól kezelhető motorkerékpárok közé – írja a VG.

A café racer motorokra jellemző a minimalista dizájn, az alacsonyra eresztett kormány, a kiemelkedő ülésfedél és a hosszúkás üzemanyagtartály – utóbbi kivételével ezek a Tesla Model M-en is megtalálhatók.

Az üzemanyag-tartály helyére a tervező – Víctor Rodríguez Gómez – egy a motorról lecsatolható táskát tervezett, ami egyúttal lopásgátlóként is funkcionál, hiszen a dizájner ebbe rejtette a jármű indítóberendezését, valamint a világítást, illetve multimédia-rendszert meghajtó akkumulátort is.

A motor kormánya álló helyzetben „belesimul” a kaszniba, az elektromos támasztó pedig menet közben tűnik el a motor testében, így akár a legszűkebb helyre is be lehet parkolni vele.

Arról egyelőre semmi hír, hogy a spanyol tervező által megálmodott motorból mikor lesz valóság, hiszen az inspirációt adó Cybertruck bemutatása is késik; a könnyű teherautót az eredeti tervek szerint már 2021 végétől gyártotta volna a Tesla, ám a legújabb hírek szerint csak 2023 végére, 2024 elejére készül el.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×