eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Hong Kong , Hong Kong, - May 1, 2013: Mobile apllcation of cloud storage for SkyDrive, Google Drive, Box, Dropbox
Nyitókép: ngkaki/Getty Images

Szigorít a Google a felhőszolgáltatásánál

Hogy a Drive tisztességes felhasználói ne váljanak például zaklatás áldozatává. A változás azoknál is érzékelhető lesz, akik sértő tartalmat tesznek közzé.

A Google új irányelveket vezet be a felhőalapú tárhelyszolgáltatásánál, a Drive-nál, hogy a sértőnek ítélt fájlokat ne lehessen továbbosztani. Az intézkedés célja a felhasználók nagyobb fokú védelme, a gyűlöletbeszéd, a zaklatás és a hasonló internetes jelenségek visszaszorítása – szúrta ki a hvg.hu.

A Google a szabályok frissítése mellett hatékonyabb ellenőrzést ígért, hiszen a jogsértő tartalmakat előbb be is kell azonosítani. Amelyik fotót vagy dokumentumot pedig szabálysértőnek vélik, azt automatikusan megjelölik. Ez a fajta megbélyegzés gondoskodik majd arról, hogy a problémás fájl a feltöltőn kívül senki máshoz ne jusson el.

A cég szerint a szabályzat esetleges megsértéséről minden felhasználó írásos tájékoztatót kap, illetve felülvizsgálati lehetőséget. Előfordulhat ugyanis, hogy a rendszer tévedésből korlátozza a fájlhoz való hozzáférést, netalán törli azt.

Az új irányelvek pontos megjelenése még nem ismert, de a Google szerint hamarosan élesítik azokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×