eur:
393.28
usd:
367.71
bux:
65939.07
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Nikon Instruments Inc./YouTube

Így pusztít a koronavírus az agyban – videó

A sejtek először vírusgyárakká alakulnak, majd elpusztulnak.

Kutatók tavaly decemberben kezdték el sejteni, hogy a koroanvírus az agyat is támadhatja. Egy év leforgása alatt sokkal több mindenre is fény derült a vírus működéséről, mások mellett az, hogy a SARS-CoV-2 valóban eljut az agyba, és hogy ott mit csinál.

Két kutató videóra is vette, mit művel a kórokozó egy denevér agyában – írja a 24.hu. Az alább megtekinthető mikroszkopikus videón bemutatott dráma a denevér agysejtjeit megfertőző SARS-CoV-2 vírust mutatja: hogy a kórokozó hogyan alakítja át a sejteket vírusgyárakká, mielőtt a gazdasejt elpusztulna.

A szerzők, Sophie-Marie Aicher és Delphine Planas, a párizsi Pasteur Intézet virológusai pirossal jelölték azokat a területeket, ahol jól látszik a folyamat. A felvételek több mint 48 órát ölelnek fel – teszi hozzá a magyar híroldal, idézve a The New York Times-t.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×