eur:
392.77
usd:
366.2
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) logója az intézmény genfi székhelyénél 2020. április 15-én. Donald Trump amerikai elnök bejelentette Washingtonban április 14-én, hogy leállítja a WHO-nak nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Martial Trezzina

WHO: újra csökkent az európai fertőzésszám – nem is kevéssel

Pedig egy hónapon át folyamatosan romlottak az adatok a koronavírus delta variánsának terjedésével.

Európában közel egy hónapos emelkedés után kilenc százalékkal csökkent a koronavírusos fertőzésszám a múlt héten - áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán közzétett jelentésében.

A világ egészét tekintve négymillióan fertőződtek meg, főként a Közel-Keleten és Ázsiában erősödött a járvány. Jó hír viszont, hogy a ragály halottainak száma nyolc százalékkal csökkent, bár ez alól is kivétel a Közel-Kelet és Ázsia, ahol több mint egyharmaddal emelkedett az elhalálozás.

Már legalább 130 ország azonosított olyan fertőzéseket, amelyeket az indiai eredetű, a korábbiaknál agresszívebben terjedő delta vírusvariáns okozott.

A legtöbb fertőzést az Egyesült Államokból, Indiából, Indonéziából, Brazíliából és Iránból jelentették.

Európában a mérséklődés

főként a brit és a spanyol esetszámok csökkenésének köszönhető

– áll a WHO jelentésében.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×