INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

koronavírus

videó

terjedés

Az új koronavírus-járvány miatt „Maradj otthon!” feliratot vetítenek egy belvárosi ház falára Budapesten 2020. március 20-án. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Látványos videón, miért kell most otthon maradni

Infostart

A fertőzés terjedését négy különböző helyzetben modellezték. Az eredmény egyértelmű.

Az új koronavírus első megjelenése óta látható, hogy a fertőzés kezdetben relatíve kevés embernél mutatható ki, ezt követően az újonnan regisztrált esetek száma háromnaponta akár meg is duplázódhat. Ettől az exponenciális növekedéstől tartanak a szakértők, hiszen a fertőzés terjedésének felgyorsulása miatt többek között telítődhetnek az egészségügyi intézmények, hiány léphet fel az orvosi eszközökből.

A The Washington Post szimulációkkal szemléltette, milyen kilátásokra számíthat a lakosság, ha a kormány és az egészségügyi szakértők javaslatának eleget téve otthon maradnak, és kerülik a személyes kontaktust – ez a Portfolio animációján is jól látható:

Az egészségügyi szervezetek nem véletlenül javasolják a távolságtartást, izolációt, a zsúfolt helyek, rendezvények kerülését, egyszóval a mozgás korlátozását a lakosság számára. A videóban látható, hogy mennyire eltérő a vírus terjedési sebessége attól függően, hogy az emberek mekkora hányada jár közösségbe.

A The Washinton Post négy szimulációja különböző eseteket mutatott be. A mérsékelt és a széles körű távolságtartás és otthon maradás minden esetben eredményesebbnek bizonyul bármilyen védekezési módnál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018