eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
Az új koronavírus-járvány miatt „Maradj otthon!” feliratot vetítenek egy belvárosi ház falára Budapesten 2020. március 20-án. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Látványos videón, miért kell most otthon maradni

A fertőzés terjedését négy különböző helyzetben modellezték. Az eredmény egyértelmű.

Az új koronavírus első megjelenése óta látható, hogy a fertőzés kezdetben relatíve kevés embernél mutatható ki, ezt követően az újonnan regisztrált esetek száma háromnaponta akár meg is duplázódhat. Ettől az exponenciális növekedéstől tartanak a szakértők, hiszen a fertőzés terjedésének felgyorsulása miatt többek között telítődhetnek az egészségügyi intézmények, hiány léphet fel az orvosi eszközökből.

A The Washington Post szimulációkkal szemléltette, milyen kilátásokra számíthat a lakosság, ha a kormány és az egészségügyi szakértők javaslatának eleget téve otthon maradnak, és kerülik a személyes kontaktust – ez a Portfolio animációján is jól látható:

Az egészségügyi szervezetek nem véletlenül javasolják a távolságtartást, izolációt, a zsúfolt helyek, rendezvények kerülését, egyszóval a mozgás korlátozását a lakosság számára. A videóban látható, hogy mennyire eltérő a vírus terjedési sebessége attól függően, hogy az emberek mekkora hányada jár közösségbe.

A The Washinton Post négy szimulációja különböző eseteket mutatott be. A mérsékelt és a széles körű távolságtartás és otthon maradás minden esetben eredményesebbnek bizonyul bármilyen védekezési módnál.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×