INFORÁDIÓ 
2020. április 3. péntek
Buda, Richárd

koronavírus

kutatás

kína

hasmenés

Védőfelszerelést viselő nővér a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.

A koronavírus újabb tünete bukkant fel

Infostart

Egy friss tanulmány szerint az új koronavírus okozta betegség sok esetben hasmenéssel és étvágytalansággal is jár.

Az EurekAlerten ismertetett kínai kutatást a Covid-19 kezelésére létrehozott vuhani szakértői csoport végezte. A kutatók szerint a kínai Hupej tartományban regisztrált, az elemzésbe bevont páciensek közel fele mutatott ilyen tüneteket, sőt a fő panaszok között sorolták fel ezeket a szimptómákat.

A tanulmány megállapította, hogy ezeknél a pácienseknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházba kerülés között, mint azoknál, akik légzőszervi tünetekről számoltak be. Az adatok szerint az emésztőrendszeri panaszok miatt jelentkező betegek kisebb arányban gyógyultak, illetve hagyták el a kórházat.

A kutatók szerint a friss eredményeik alapján érdemes lehet átdolgozni a páciensek kezelésére vonatkozó protokollt, az emésztőrendszeri tüneteket produkáló eseteknél már korábban élni kellene a fertőzés gyanújával, és nem lenne szabad megvárni, amíg a légzőszervi panaszok is kialakulnak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a hasmenést, a hányingert és a hányást egyelőre a legritkább panaszok közé sorolja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018